niedziela, 15 stycznia 2012

Babka pieguskowo - ciągutkowa z Irish Cream

Składniki

1 szklanka cukru
2 szklanki mąki
20 dag margaryny
140 ml Irish Cream
20 dag cukierków "Krówki"
0,5 tabliczki twardej czekolady
4 jajka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
do smaku cukier puder do posypania




Przygotowanie

Cukier utrzeć z margaryną. Pod koniec ucierania dodawać po jednym jajku, ciągle miksując. Do jednolitej masy dolać Irish Cream i ponownie zmiksować. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do połączenia się składników. Każdego cukierka "Krówkę" przeciąć na trzy części. Czekoladę pokroić w drobną kostkę - połączyć z pozostałymi składnikami. Ciasto przełożyć do formy i piec ok. 40-45 min. w temp. 180'C. Gotowe letnie ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!
    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz