wtorek, 24 stycznia 2012

Makowiec z tartaymi jablkami

Składniki

SKLADNIKI

250g maku zmielonego
200g margaryny roztopionej
1,1/2 szlanki cukru
6 jaj
400g jablek tartych na grubych oczkach
6 lyzek bulki tartej
2 lyzeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
bakalie(wedlug uznania)



Przygotowanie

WYKONANIE

Do jednej miski dac  skladniki sypkie(mak,bulka tarta,proszek do pieczenia,bakalie)

Bilalka ubic na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym dodac zoltka wlac margaryny i wsypac mak  i potarte jablka wszystko dokladnie i delikatnie wymieszac wlac do formy posmarowanej margaryna i opsypana bulka tarta piec okolo 50 minut na 180 stopni po ostudzeniu najlepiej polac polewa czekoladowa

To ciasto smakuje jak makowki swiateczne jest pyszne i wilgotne z powodu jablek

Nastepnym razem jak je zrobie to wkleje zdjecie SMACZNEGO!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz