czwartek, 12 stycznia 2012

Wiejskie Gazpacho

Składniki

-ząbek czosnku
-2 cebule
-czerwona i żółta papryka
-65 dkg pomidorów
-po dwie gałązki tymianku i bazylii
-2 łyżki oliwy
-1/2 l bulionu warzywnego
-1/2 ogórka wężowego
-sól ,pieprz
-zioła do dekoracji



Przygotowanie

Czosnek i cebulę posiekać.paprykę czerwoną i 50 dkg pomidorów pokroić.Zieleninę opłukać,osuszyć i posiekać.Podsmażyć na oliwie ok.10 min.Wlać bulion i przyprawić solą i pieprzem.Gotować ok.20 min.Pozostałe pomidory pokroić w kostkę ,a żółtą paprykę i ogórka w paseczki.Posiekać drugą cebulę ,wszystko zmiksować,przyprawić i schłodzić.posypać pomidorami,papryką i ogórkiem,udekorować zieleniną.Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz