poniedziałek, 30 stycznia 2012

musaka ze szpinaku i sera

Składniki

kg szpinaku
80 g makaronu
80 g cebuli
2 ząbki czosnku 
200 g sera dojzewającego
400ml mleka
2 jajka
sól, pieprz, papryka mielona
olej
natka pietruszki



Przygotowanie

Cebulę i czosnek drobno posiekać i poddusić na oleju. Szpinak przebrac, opłukac, liscie pokroić, dodac do cebuli i poddusić. Przy końcu duszenia dodac sól, paprykę i pieprz. Makaron ugotować, przelać zimną wodą. Formę wysmarować tłuszczem, na dnie ułozyć warstwe szpinaku, na nią makaron, polać wszystko tłuszczem, posypać żółtym serem i zalać mlekiem wymieszanym z jajkami. Potrawe zapiec w piekarniku w 180 stopniach. Polecam podawać posypaną posiekaną natką pietruszki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz