Składniki
3/4 szkl. tłuczonych orzechów,
3/4 szkl. mąki
3/4 szkl. cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cukru waniliowego
150 g KASI
Przygotowanie
orzechy utłuc drobniutko, rozetrzec z mąką, cukrami, margaryną, i proszkiem do pieczenia na gładka masę. Wyrobic ciasto rozwałkować i wykrawać ciasteczka lub jeśli masa nie była wystarczająco utarata, a ja taką z wyczuwalnymi kawałkami orzechów wolę ,to odrywac kawałki ciasta i formować kuleczki , spłaszczać je dłońmi i układać na blasze. Piec w 170 stopniach ok 10 minut (na złoto)
dodatkowe informacje
Świetnie nadają się też do wypieku foremeczki na babeczki ja tylko jeszcze nei wymysliłam co do tych skorupek babeczkowych wsadzić żeby nie przefajnować
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz