środa, 25 stycznia 2012

ciasteczka orzechowe

Składniki

3/4 szkl. tłuczonych orzechów,
3/4 szkl. mąki
3/4 szkl. cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cukru waniliowego
150 g KASI




Przygotowanie

orzechy utłuc drobniutko, rozetrzec z mąką, cukrami, margaryną, i proszkiem do pieczenia na gładka masę. Wyrobic ciasto rozwałkować i wykrawać ciasteczka lub jeśli masa nie była wystarczająco utarata, a ja taką z wyczuwalnymi kawałkami orzechów wolę ,to odrywac kawałki ciasta i formować kuleczki , spłaszczać je dłońmi i układać na blasze. Piec w 170 stopniach ok 10 minut (na złoto)


dodatkowe informacje
Świetnie nadają się też do wypieku foremeczki na babeczki ja tylko jeszcze nei wymysliłam co do tych skorupek babeczkowych wsadzić żeby nie przefajnować

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz