poniedziałek, 9 stycznia 2012

biszkopt do galaretki

Składniki

BISZKOPT DO GALARETKI
-----------------------------------------
4 jaja
12.5 dkg lub (pol szklanki) cukru
12,5dkgmaki(pol szklanki) maki
1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia.
1 lyzeczka octu
2 lyzeczki wody(zimnej)





Przygotowanie

WYKONANIE
---------------------
Zoltka oddzielic od bialek
bialka ubic mikserem na
sztywno, dodac  cukier ,dalej ubijac do momentu az cukier bedzie
malo wyczuwalny, nastepnie dodajemy zoltka ,i makie z proszkiem, dalej ubijac
na koniec dodajemy i 1 lyzeczke octu i 2 lyzeczki wody.
blaszke dobrze smarujemy i obsypujemy bulka tarta lub kaszka manna
ciasto wylewamy na blaszke i pieczemy w tem. 180 st. okolo 30min.
 Piecze ten biszkopt  juz z 20 lat i zawsze sie udaje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz