poniedziałek, 10 października 2011

Sałatka z ogórków i curry

Składniki

- 2, 5 kg ogórków zielonych,
- 1,5 główki czosnku,
- 4 łyżki soli,
- 2 łyżki przyprawy curry,
- 2 szklanki cukru,
- 8 łyżek oleju,
- 1,5 szklanki octu,



Przygotowanie

Ogórki pokroić w kosteczkę ( nie obierać ze skórki) i posypać solą. Odstawić na osiem godzin. Następnie odlać wodę, posypać przyprawą curry i dodać rozdrobniony czosnek. Zostawić na 12 godzin. Zagotować olej, ocet, cukier i zalać ogórki ciepłą zalewą. Przełożyć ogórki do słoików i gotować 5-7 minut.

Jest to przepis z gazety, przetestowany i naprawdę godny uwagi.

                                                                                         SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz