piątek, 7 października 2011

Amerykanki mojej młodości w wielkopolsce??

Składniki

1 szklanka mleka
0.5 kostki margaryny
0.75 szklanki cukru
2 jaja
0.50 kg mąki
15 gram amoniaku
1 łyżka octu

lukier

1 szklanka cukru podru
1 białko
2 łyżki soku z cytryny { lub zapach owocowy}



Przygotowanie

Margarynę rozpuscić ,wystudzić.W garnku {uwaga silnie pieni się amoniak}podgrzewam mleko dodaje amoniak ,mieszam do połączenia się produktów,wystudzić.
Margarynę z cukrem ucierać dodając po jajku {wymieszanym z octem}.Nastepnie na zmianę mleko z amoniakiem i mąkę dodaję do masy tłuszczowej.Łyżeczką  {lub łyżką gdy mają być większe} nakładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia .
Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Wystudzone polukrować


Lukier

ubić białko na sztywno utrwalić cukrem i sokiem lub zapachem ,gdy wszystko stanowi jednolitą masę wyłożyc na amerykanki .
Smacznego........

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz