wtorek, 25 października 2011

ciasto rafaello

Składniki

3 niepelne szkl. mleka 2 czubate lyzki maki ziemniaczanej 3 -,,- -,,- -,,- przennej 1 szkl. cukru 1 cuk.waniliowy 20 dkg. wiórków kokosowych 1 margaryna 3 opakowania krakersów lajkonik 2 zóltka



Przygotowanie

Zóltka utrzec z 1/2 szkl.cukru,obie maki rozetrzec w 1 szkl.mleka zimnego i polaczyc z zóltkami i odstawic. Zagotowac pozostale 2 szkl. mleka z pozostalym cukrem,do gotujacegomleka wlac mase jajeczna,uprzednio przygotowana i ugotowac budyn - ostudzic. Utrzec margaryne na puszysta mase i dodac mase budyniowa na koniec dodac 3/4 torebki wiórek kokosowych . Na blache rozlozyc krakersy posmarowac kremem i tak przekladac 3 warstwy.Calosc posmarowac kremem i posypac reszta kokosa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz