poniedziałek, 24 października 2011

Alll Ryby po grecku

Składniki



2 kg. filetów z mintaja
3 jaja + sól + 1 łyżka vegety
bułka tarta + mąka wrocławska


WARZYWA


1 mały seler
1 pietruszka
3 marchewki


3 cebule
1 ketchup ( pikantny ), 1 koncentrat pom.
vegeta, pieprz, chilli, papryka do smaku




Przygotowanie

 

Ryby rozmrozić osuszyć papierowym ręcznikiem
panierować , smażyć


seler , pietruszkę , marchewki zetrzeć
na tarce o grubych oczkach
warzywa przełożyć do garnka zalać wodą w takiej ilości
aby je tylko przykryć , dodać szczyptę soli, zagotować

3 cebule pokroić w pół piórka, zeszklić na oliwie
dodać do wywaru, ( wody nie odlewać)
gotować dalej ok. 15 min.
dodać 1 ketchup ( pik. kotlin ), 1 koncentrat pom. ( Międzychód)
vegeta, pieprz, chilli, papryka do smaku

ryby układać w misce warstwami zalewając wywarem
z warzywami
schłodzić w lodówce
podawać 24 godz. po przygotowaniu

Dekoracja

kwiet z pora, czarne oliwki, ogórek zielony, sałata, zielona pietruszka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz