czwartek, 13 października 2011

Egzotyczny Torcik Jogurtowy

Składniki

Dla 8 osób: gotowy spód biszkoptowy; 1 łyżeczka soku z cytryny Krem jogurtowy: 500 ml gęstego jogurtu naturalnego; 3 łyżeczki żelatyny; 2 łyżki miękkiej margaryny; 5 dag cukru; 1 opakowanie cukru waniliowego Dekoracja: 2 duże kiwi; 1/2 brzoskwini lub nektarynki; kilka ciemnych winogron; 3 dag wiórków kokosowych



Przygotowanie

1.Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Do miski włożyć margarynę, wsypać cukier waniliowy i cukier zwykły.Ucierać powoli dodając jogurt, a następnie ubić trzepaczką lub mikserem. 2.Żelatynę podgrzać, żeby całkowicie się rozpuściła. Schłodzić, a następnie wlać krem jogurtowy, wymieszać i ubijać jeszcze chwilkę. 3.Kiwi obrać i pokroić w plasterki. Brzoskwinię/nektarynkę również pokroić w cząstki, po czym delikatnie skropić sokiem z cytryny. 4.Krem jogurtowy wyłożyć na spód biszkoptowy. Boki torciku obsypać wiórkami kokosowymi, a wierzch udekorować owocami. Pycha!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz