wtorek, 11 października 2011

kurczak z warzywkami po chińsku

Składniki

-          1 podwójna pierś

-          mrożonka „Warzywa w paski”

-          puszka brzoskwiń

-          sos TaoTao słodko-pikantny chili

-          vegeta, mąka ziemniaczana, jajko, olej





Przygotowanie

Piersi pokroić w niewielkie kawałki, przyprawić vegetą, obtoczyć w mące, potem w jajku. Smażyć w głębokim oleju. Brzoskwinie pokroić w kosteczkę.  Mrożonkę warzywną włożyć do garnka. Zalać sokiem z brzoskwiń i podgotować ok. 10 minut. Dodać brzoskwinie i razem podgotować. Gdy warzywa są miękkie dodać kurczaka. Przyprawić i dodać (nie dużo !) sosu TaoTao. Chwilę poddusić. Podawać najlepiej z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz