poniedziałek, 19 marca 2012

Pyszna ryba pieczona w folii

Składniki



* 3 filety rybne (np mintaj)


    * 2, 3 zabki czosnku


    * pieprz


     * sol/wegeta


    * oliwa


    * koperek


 





Przygotowanie

Naczynie  zaroodporne wykladamy folia aluminiowa w ten sposob, zeby dalo sie nia potem obwinac zawartość. Rozmrozone filety z dowolnej ryby ukladamy na folii. Posypujemy pokrojonym drobno (albo przecisnietym przez praske) czosnkiem, pieprzem  i sola albo wegeta .Skrapiamy to wszystko oliwa (moze byc olej). Szczelnie zawijamy fole, tworzac taka "paczuszke.

Wkładamy piekarnika na ok 45 min, pieczemy w około 180 stopniach. Wykladamy na talerze i posypujemy koperkiem.

 

Tak przyrzadzona rybka jest super, polecam:)

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz