piątek, 23 marca 2012

Gulasz wieprzowy z dynia

Składniki

- 60 dag miesa wieprzowego na gulasz
- margaryna do smazenia
- 1 duza cebula
- pol kg dyni
- 2 zabki czosnku
- 2 łyżeczki curry
- sol, pieprz do smaku
- po 250 ml rosolu i bialego wina
- pół pęczka świeżego majeranku ( ew. suszony - niepełna łyżka )
- 2-3 marchewki
- 1 pęczek natki pietruszki




Przygotowanie

Mięso pokroić w dużą kostkę i porcjami podsmażyć na margarynie.
Przełożyć na talerz.
Cebule i czosnek posiekac, zeszklic na tym samym tluszczu.
Dodać mięso i przyprawić sola, pieprzem i curry.
Podlać rosołem i winem. Dodać posiekany majeranek i dusić ok. 1 godz.

Dynie pokroic w kostke, marchewke w plasterki.
Warzywa dodać do gulaszu. Całość gotować jeszcze 10 min.
Ponownie przyprawić do smaku.

Gotowe danie posypać posiekana natka pietruszki.

Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz