środa, 14 marca 2012

jajka faszerowane z pieczarkami

Składniki

jajka
pieczarki
majonez
przyprawy



Przygotowanie

jajka gotujemy na twardo gdy ostygną obieramy je ze skorupek i przekrajamy na pół.
wyciagamy z nich żółtka.
Farsz:
pieczraki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce, nastęonie dusimy je na patelni.
żóltka rozgniatamy widelcem, pałka do ubijania ziemniaków lub czymkolwiek innym, dodajemy do nich ostygniete pieczarki, kilka łyżek majonezu i przyprawy: pieprz, sól, ziółka i dokładnie mieszamy.
Tak przygotowanym farszem wypełniamy miejsca po żółtkach, ja daje fardz na całe połówki jajek, nie tylko w miejsca po żółtkach.
Na koniec można je posypać jeszcze papryką w proszku

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz