wtorek, 6 marca 2012

Indyk w sosie cytrynowym

Składniki

30 dkg piersi z indyka
2 marchewki
1 pęczek dymki(cebukli ze szczypiorkiem)
2 łyżki oliwy
1 szklanka bulionu
200 g śmietanki
2-3 łyżki soku z cytryny
2-3 łyżki jasnej zasmażki
Dodatki: makaron ,plasterki cytryny,zielona pietruszka



Przygotowanie

Piersi z indyka pokroic na małe kawałki.Marchew obrać i pokroić drobno w słupki.dymkę posiekać.Rozgrzać oliwę w dużym rondlu i mażyć mięso razem z marchewką i dymką.Ggy indyk i warzywa się zrumienią.doprawic solą  i pieprzem,a następnie zalać rosołem.Gotować 5 min na małym ogniu.Dodac śmietanę ,sok z cytryny ,zagotowac.Zagęścić sos i zagotować .Podawać z makaronem ,przybrane plasterkami cytryny izieloną pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz