sobota, 21 kwietnia 2012

Surówka z kapusty i czerwonej fasolki

Składniki

1/2 główki białej kapusty
1 spora marchewka
puszka czerwonej fasolki
puszka kukurydzy
1 cebula
czerwona papryka

Sos majonezowy:
2 ząbki czosnku
sok z cytryny (troszkę)
majonez
sól, pieprz



Przygotowanie

Kapustę poszatkować.
Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
Fasolkę i groszek odsączyć z zalewy.
Składniki połączyć i wymieszać.  Polać sosem majonezowym.

Sos majonezowy:
Do majonezu dodać wyciśnięty czosnek, sok z cytryny oraz sół i pieprz.
 Dokładnie wymieszać. Posypać natką pietruszki.

  
  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz