wtorek, 10 kwietnia 2012

Spaghetti Ewy

Składniki

oliwa
średnia cebulka
2 ząbki czosnku
1 średnia marchewka
łyżeczka tymianku
1/2 łyżeczki bazylii
liść laurowy
pieprz,sól
1/2 kg mięsa mielonego
2 koncentraty z dyskontu Biedronka (są lekko słodkawe i dlatego zawsze te dodaję, robiłam z innych firm ale to nie to!)




Przygotowanie

Cebulę zeszklić na oliwie, dodać startą na tarce jarzynowej marchew i wrzucić mięso mielone. Podpiec, doprawić solą i pieprzem. Dodać przyprawy, wlać koncentraty i dolać wody. Dusić do miękkości. Podawać ze spaghetti.

Kiesyś sos do spaghetti robiłam z torebki, bo szybko. Jednak do czasu gdy ten przepis dała mi koleżanka z pracy i oczywiście już nigdy nie kupiłam gotowych torebek. Polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz