środa, 25 kwietnia 2012

Sałatka delikatesowa

Składniki

1 główka kruchej sałaty
30 dag pieczarek
30 dag pomidorów
2 jajka ugotowane na twardo
1 puszka tuńczyka
5 łyżek Majonezu Kieleckiego
1 łyżka mielonej słodkiej papryki
5 łyżek oleju
sok z cytryny
sól
pieprz

*************
czas: 10 minut
porcje: 4
koszt: niedrogie
kalorie: mało

autor nieznany



Przygotowanie

Pieczarki starannie umyć, pokroić w paseczki, skropić sokiem z cytryny. Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, podzielić na kawałki. Dokładnie umytą i odsączoną z wody sałatę porwać na mniejsze kawałki.
Mieloną paprykę wymieszać z Majonezem Kieleckim. Pieczarki, sałatę, pomidory, tuńczyka włożyć do salaterki, skropić sokiem z cytryny i olejem. Posolić, dodać pieprz, dokładnie wymieszać. Polać sałatkę Majonezem Kieleckim, udekorować jajkami.

autor nieznany

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz