poniedziałek, 5 grudnia 2011

Zupa neapolitańska na wołowinie

Składniki

1,5 l wody20 dag mięsa wołowego30 dag włoszczyzny2 łyżki mąkiszklanka mleka4 dag żółtego sera1/2 szklanki śmietankiżółtko2 łyżki natki pietruszki
przyprawa do zupsóllisc laurowy3 ziarna ziela angielskiego



Przygotowanie

Mięso umyć, zalać wodą, gotować na niewielkim ogniu. Dodać włoszczyznę i przyprawy. Gotować 40  min, odcedzić włoszczyznę, zostawiając marchewkę. Przygotować zawiesinę z mąki i mleka, dodać do wywaru, dodać ser starty, dodać żółtko wymieszane ze śmietaną, doprawić solą i przyprawą do zup. Podawać z makaronem, grzankami lub lanymi kluskami.
Przepis z książki "Kuchnia domowa"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz