piątek, 23 grudnia 2011

Colesław

Składniki

biała kapusta-1,5 kg
marchewka-2 szt
cebula-1 szt
sól-1 łyżka (płaska)
Sos
majonez-3 łyżki
jogurt naturalny-3 łyżki
cukier puder-2 łyżeczki
ocet winny-1 1/2 łyżki
sok z cytrny-2 łyżki
pieprz-1/4 łyżeczki





Przygotowanie

Kapustę ścieramy na tarce na dużych oczkach, solimy odstawiamy aby puściła sok, odciskamy i przekładamy do czystej miseczki. kroimy drobno cebulę i ścieramy na tarce marchewkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.  Przygotowujemy sos łącząc wszystkie składniki. Zalewamy nim warzywa i dobrze mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 4 godziny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz