piątek, 16 grudnia 2011

Szybka szarlotka

Składniki

2 łyżki majonezu
1 cukier waniliowy
50 dag mąki pszennej
20 dag masła
20 dag cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
2 łyżki wiórek kokosowych
50 dag jabłek 1
 łyżeczka cynamonu



Przygotowanie

Z wymienionych składniki (oprócz jabłek i wiórków)zrobić kruszonkę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Blachę (tortownica 24-26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć 3/4 ciasta, następnie rozłożyć jabłka, posypać cynamonem i resztę ciasta. Posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec przez 50 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz