niedziela, 4 grudnia 2011

Poduszeczki owocowe

Składniki

50dkg mrożonego ciasta francuskiego
puszka brzoskwin lub ananasów(mogą być świeże owoce)
1 żółtko
2 łyżki dżemu smakowo podobnym do użytych owoców
cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym



Przygotowanie

Ciasto rozmrażamy i wałkujemy na grubość 5 mm.Kroimy na równe kwadraty.W połowie kwadracikow wycinamy w środku kółka.Pełne kwadraty smarujemy żółtkiem a na nie nakladamy wycięte.Owoce smarujemy dżemem i układamy na przygotowanych ciasteczkach .Pieczemy okolo 15 minut w temp.ok.180 stopni(aż sie zezłoca).Wystudzone posypujemy cukrem pudrem.Mniam mniam.... Można je zrobić z przygotowanego ,własnego ciasta: kostka margaryny szklanka śmietany szklanka mąki 1 jajko Też są udane Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz