sobota, 24 grudnia 2011

Bananowe naleśniki

Składniki

Na 1, 2 osoby:

ok filizanki maki,
1/2 do 1 filizanki ugniecionych bananow,
2 lyzeczki proszku do pieczenia,
1 lyzka cukru,
2 jaja [zoltka i bialka osobno]
1 lyzka roztopionego masla
mleko [tyle zeby masa przypominala mase nalesnikowa]




Przygotowanie

W naczyniu wymieszac make, proszek i cukier, osobno wymieszac mleko, zoltka i roztopione maslo, dodac wymieszane skladniki suche i wszystko dokladnie wymieszac.
Dodac banany rozgniecione ciagle mieszajac, ubic bialka na piane, dodac do przygotowanej masy delikatnie wymieszac i smazyc.


Nalesniki te sa dobre szczegolnie dla dzieci, sa slodkie, pyszne i puszyste

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz