piątek, 9 grudnia 2011

Jajecznica po węgiersku

Składniki

5 jajek
10 dag węgierskiego salami
2 średnie pomidory
1 czerwona papryka
1 łyżka masła
5 dag startego żółtego sera
1/2 łyżeczki sproszkowanej węgierskiej papryki (słodkiej) sól i pieprz do smaku



Przygotowanie

Paprykę pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Miąższ drobno posiekać. Salami pokroić w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Przesmażyć na nim paprykę, pomidory i salami. Podprawić solą, pieprzem i sproszkowaną papryką. Dodać roztrzepane jajka i utarty żółty ser. Smażyć (cały czas mieszając) do ściągnięcia się jajek. Podawać z białym pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz