piątek, 16 grudnia 2011

Tort truskawkowy

Składniki

BISZKOPT
1,5 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru pudru
8 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
 
KREM
1/2 litra mleka
2 łyżki mąki
2 łyżki budyniu śmietankowego
2/3 szklanki cukru pudru
1 masło extra
 
truskawki
3 galaretki truskawkowe



Przygotowanie

z bodanych skladnikow upiec biszkopt
Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę. 
Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową. 
 

Uwaga! 3 galaretki truskawkowe na 1 litr wody.

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz