wtorek, 20 grudnia 2011

galaretkowy pyszny deser

Składniki

2   op galaretka truskawkowa
1   serek homogenizowany truskawkowy
30 dag truskawek
1   op bitej śmietany lub  Bita śmietana w pojemniku



Przygotowanie

Sposób przygotowania:
Każdą galaretke zalać 450 ml wrzącej wody w 2 osobnych miseczkach , nie gotować. Po ostudzeniu można włożyć galaretki do lodówki dla szybszego stężenia. Jedną z galaretek zmiksować z serkiem homogenizowanym rozdzielić do małych miseczek i wstawic ponownie do lodówki (utworzy sie pianka). Następnie  na tą pianke w małych miseczkach nalożyć pokrojone truskawki, nałożyć galaretkę truskawkową, wstawic ponownie do lodówki na 10 min. Podawać deser z pokrojonymi lub całymi truskawkami z bitą śmietaną.

"Cut miód i orzeszki" lub "rozpuszcza sie w ustach" jak to sie mówi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz