piątek, 9 grudnia 2011

wafle bakaliowe

Składniki

- 1galaretka cytrynowa
- szklanka wody
- 2 cukry waniliowe
- 1/3 szklanki cukru
- margaryna
- 25 dag mleka w proszku
- 2 paczki herbatników
- po 100 gram : rodzynek,orzechów włoskich,moreli suszonych,daktyli,kolorowej kostki z ananasa kandyzowanej i skórki pomarańczowej
- 2 wafle



Przygotowanie

Do garnka wsypać galaretkę,cukier i cukier waniliowy.Zalać szklanką gotującej wody,mieszać do rozpuszczenia cukru i galaretki.Dodać margarynę i rozpuścić.
Herbatniki połamać na kawałki,bakalie pokroić.
Mleko w proszku wsypać do miski,dodać mocno ciepłą galaretkę z margaryną ,zmiksować.Wrzucić herbatniki i bakalie.Wszystko wymieszać i rozprowadzić na waflu,przykryć drugim i obciążyć.Pozostawić do zastygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz