sobota, 12 listopada 2011

Ziemniaki w śmietance.

Składniki

6-7 średnich ziemniaków


30-40 dag pieczarek 


1 pierśnik z kurczaka


opakowanie przyprawy do ziemniaków Prymat


0,5 ml słodkiej śmietany 18%



 





Przygotowanie

Ziemniaki pokroić w kostke, posolić i ugotować na parze lub w osolonej wodzie. Pokrojony w kostke pierśnik usmażyć na tłuszczu i przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki pokroić, podgotować i odcedzić  z wody. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wrzucić do niego wszystkie składniki. Zadać śmietaną i wsypać całe opokowanie przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać. Piec w piekarniku w 180st,c. 30min. lub gotować w garnku na bardzo małym ogniu i często mieszając (bardzo łatwo sie przypala). 

                                                   SMACZNEGO

                             

                                        

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz