wtorek, 29 listopada 2011

Sernik na zimno z bananami i galaretka

Składniki

70 dkg serka homogenizowanego waniliowego


200 ml smietany kremowki


4 lyzki cukru pudru


2 i 1/2 lyzki zelatyny


2 banany


1 galaretka cytrynowa


Biszkopty okragle lub podluzne





Przygotowanie

Wykonanie:

Galaretke przygotowac wg przepisu na opakowaniu, dodac jednak 400 ml wody. Wystudzic. Kremowke ubic na sztywno, dodac cukier puder, nastepnie partiami dodawac serek ciagle miksujac. Zelatyne rozpuscic w 1/4 szkl goroacej wody, lekko wystudzic i dodac do masy nadal miksujac. 

Tortownice wylozyc biszkoptami, wylac mase serowa i wlozyc do lodowki aby stezala. Nastepnie poukladac banany pokrojone w plasterki i wylac tezejaca galaretke. Ponownie wlozyc do lodowki. 

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz