wtorek, 15 listopada 2011

Truskawkowy raj

Składniki

3 gotowe blaty biszkoptowe  •szklanka kremówki  •4 łyżeczki cukru pudru  •poncz do nasączenia  •kiwi, truskawki, mandarynka  
Lukier:  •15 dag cukru pudru  •2 łyżki gorącej wody  •3 łyżeczki soku z cytryny  •1 łyżeczki soku z buraków  



Przygotowanie

1.Kremówkę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder i połowę soku z buraków    2.Każdy blat biszkoptowy nasącz ponczem, przełóż kremem, dociśnij.    3.Zrób lukier: utrzyj cukier puder z wodą i sokiem z cytryny na gładką masę. Pod koniec dodaj pozostały sok z buraków. Oblej nim tort. Zanim wystygnie, udekoruj owocami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz