wtorek, 1 listopada 2011

indycze cudeńko triorola

Składniki

1 pierś z indyka
30 dkg szynki - gotowanej
ser żółty
kieliszek wina wytrawnego
bulion
sok z cytryny



Przygotowanie

Pierś z indyka pokroić w plasterki, pobić,posolić, popieprzyć skropić sokiem z cytryny

na filety ułożyć pasek szynki, pasek sera, pasek szynki - zawinąć w roladkę spiąć wykałaczka

opiec na patelni, przełożyć do garnka podlać bulionem i gotować około 15 min

lub

przełożyć do prodziża wysmarowanego tłuszczem i piec około 30 min / można podlać winem wyrawnym/

Zrobić sos beszamelowski i po wyłożeniu na półmisek polać sosem

podawać z ryżem i surówką - najlepiej warzywna

pozdrawiam smacznego do zobaczenia
kamaxyz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz