poniedziałek, 28 listopada 2011

Barszcz czerwony z pasztecikami

Składniki

60 dag mąki
25 dag mięsa ugotowanego i zmielonego (najlepiej rosołowego)
25 dag margaryny
7 dag drożdży
2 łyżki cukru
szczypta soli
125 ml śmietany
2 opakowania Barszczu czerwonego WSP "Społem"
1 jajko

*************
czas: 60 minut
porcje: 4-6
koszt: niedrogie
kalorie: troszeczkę

Autor nieznany



Przygotowanie

Drożdże rozpuścić w śmietanie. Mąkę, margarynę, cukier, sól, jajko wymieszać i posiekać nożem, zagnieść dodając śmietanę z drożdżami. Ciasto rozwałkować i posmarować mięsem. Zrolować i przekroić w poprzek na kawałki grubości 1 cm.
Upiec w temperaturze 180st.C. Barszcz przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Autor nieznany

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz