niedziela, 6 listopada 2011

Marchewka zasmażana

Składniki

Marchew
przyprawy (liśc laurowy, ziele angielskie, pieprz jarzynka lub wegeta)
kostka rosołowa

Zasmażka:

2 łyżki margaryny
mąka





Przygotowanie

Marchewkę obrac i w całości ugotowac, dodając przyprawy i kostkę rosołową. Wyjąc z wody (wody nie wylewac) wystudzic, pokroic w kosteczkę włożyc do garnka zalac wodą w której się gotowały (wody tylko tyle żeby były przykryte marchewki), zagotowac.
W rondelku roztopic margarynę i do gotującej dodac mąkę mieszając trochę podsmażac jak zrobi się ładnie przyrumieniona wlac do gotującej się marchewki i szybko wymieszac (żeby nie zrobiła się kluska), doprawec do smaku, można na koniec dodac groszek z puszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz