sobota, 12 listopada 2011

Panga w pomidorach

Składniki

- PANGA
- cebula
- czosnek
- pomidory (poza sezonem z puszki)
- oregano
- pietruszka
- cytryna
- sól
- pieprz
- masło
- ser żółty



Przygotowanie

Cebule udusić na patelni razem z czosnkiem (jeśli ktoś nie lubi ostrego zapachu czosnku to proszę wrzucić cały ząbek bez obierania razem z cebulą a pod koniec duszenia pomidorów wyjąć go lub wcisnąć) dodać pomidory, ¼ łyżeczki oregano i 1 łyżkę posiekanej pietruszki. Rybę skropić dużą ilością cytryny, sól, pieprz. Rozgrzać masło i wlać ½ szklanki wody włożyć rybę przykryć pergaminem i dusić około 3 min. Następnie rybę wraz z sosem przełożyć do naczynia żaroodpornego zalać wcześniej przygotowanymi pomidorami, posypać startym żółtym serem i zapiec ok. 3 minuty 180 stopni. 
SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz