sobota, 25 lutego 2012

Szybka niby chińska potrawa Gumci

Składniki

2 łyżki oleju
2 piersi z kurczaka
mrożonka warzywna (taka jak na zupę, 450g)
mrożona fasola (450g)
kawałek poszatkowanej białej kapusty
por (kawałek ok 15-20 cm)
1 duża cebula
sos sojowy
zupka chińska (Vifon czerwona)
pieprz



Przygotowanie

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, zamarynować w przyprawie do gyrosu. Makaron z zupki chińskiej zalać wodą, po 3-4 minutach odlać wodę, wsypać przyprawy, wymieszać. W woku rozgrzać olej, na gorącym usmażyć kurczaka ze wszystkich stron, dodać mrożonki, posztkowaną kapustę, por pokrojony w krążki i cebulę w piórka. Doprawić wszystko sosem sojowym i pieprzem, uważać z solą bo sos sojowy jest bardzo słony. Gdy warzywa będą gotowe dodać makaron, wymieszać, pozostawić na małym ogniu na 2-3 minutki.

Do zrobienia tej potrawy nie użyłam ani kropelki wody, a to że potrawa się nie przypaliła to zasługa woka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz