poniedziałek, 6 lutego 2012

Kiełbasa po kawalersku

Składniki

    * śmietana 1 do zaprawienia
    * mąka 1 do zaprawienia
    * przecier pomidorowy 1 puszka
    * cebula 3 sztuki duże
    * ogórki kiszone 30 dag
    * kukurydza konserwowa 1 puszka
    * groszek konserwowy 1 puszka
    * kiełbasa np. śląska 1 kg.



Przygotowanie

Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę. Cebule podsmażyć. Dodać pokrojoną kiełbasę i smażyć przez chwilę. Dodać groszek i kukurydze z zalewą. Doprowadzić do wrzenia. Dodać pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Doprawić do smaku przecierem pomidorowym, solą i pieprzem. Zaprawić mąką i śmietaną aby sos był bardziej gęsty. Podawać z chlebem :) Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz