piątek, 17 lutego 2012

Kotleciki rybne

Składniki

1 kg ryby- ja robię z karasia ale może być inna
1 bułka
1/2 szkl. mleka
1 cebula
1 jajko
sól, pieprz
przyprawa do ryb
bułka tarta



Przygotowanie

Wykonanie:

Rybę oczyścić, obedrzeć ze skóry, pokroić na części i namoczyć w mleku.
Bułkę namoczyć. Rybę, odciśniętą bułkę i posiekaną cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do ryb.Wymieszać na jednolitą masę.
Formować niewielkie kotleciki, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na oleju na złoty kolor.

Podawać z ziemniakami i surówką np. z białej kapusty.

                                               Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz