czwartek, 23 lutego 2012

pasztet selera

Składniki

80 dag selera

3 cebule białe

2 cebule czerwone

5 dag orzechów włoskich

3 łyżki oliwy lub masła

4 - / - bułki tartej

3-5 jajek

Łyżka majeranku sól , pieprz tłuszcz i bułka tarta





Przygotowanie

SELER , CEBULE OBRAĆ I PRZEKROIĆ W PLASTRY , PRZESMARZYĆ NA OLIWIE , PODLAĆ MAŁĄ ILOŚCIĄ WODY , KRÓTKO DUSIĆ POD PRZYKRYCIEM .ORZECHY POSIEKAC I PRAŻYĆ NA SUCHEJ PATELNI , POTEM DODAĆ DO WARZYW

PRZYGOTOWANE SKŁADNIKI 3 KROTNIE ZMIELIĆ DODAĆ BUŁKĘ , MAJERANKIEM I ROZMĘCONE JAJKA ( MOŻNA ODDZIELIĆ ŻÓŁTKA OD BIAŁEK) A BIAŁKO UBIC . DOPRAWIĆ PIEPRZEM I SOLĄ – WYMIESZAĆ

MASĘ PRZEŁOZYĆ DO FORMY POSMAROWANEJ TŁUSZCZEM I WYSYPANĄ BUŁKĄ TARTĄ

PIEC OKOŁO GODZINY W TEMP . 180*C

PO UPIECZENIU ZOSTAWIĆ W PIEKARNIKU Z UCHYLONYMI DRZWIAMI CO NAJMIEJ 30 MINUT

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz