piątek, 3 lutego 2012

kulki w cieście

Składniki

  KRUCHE CIASTO:
4 żółtka
2 szkl mąki krupczatki
1 szkl mąki pszennej
3/4 szkl cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 kostki margaryny
kakao

  MASA:
4 serki homogenizowane waniliowe
2 galaretki - rozpuszczone w 2 szkl wody
1 galaretka na wierzch ciasta



Przygotowanie

Zagnieść ciasto z podanych składników. Podzielić na dwie części - do jednej dodać kakao.
Ciasto białe wyłożyć do blaszki.
Z ciemnego ciasta formować kulki z rodzynką w środku.
Ułożyć na białym cieście i upiec ( około 30 minut).
Na upieczone i wystudzone ciasto wylać masę:

Serki zmiksować, dodać tężejącą galaretkę, masę wlać na ciasto.
Gdy zastygnie wylać na wierzch jeszcze jedną galaretkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz