czwartek, 2 lutego 2012

farsz z kapusty

Składniki

glowka kapustytluszcz do smazenia najlepiej Rama4-5 cebulsol,pieprz do smaku




Przygotowanie

Kapuste myjemy,obieramy z lisci ,wycinamy glab i dzielimy glowke na 4 czesci
zalewamy woda solimy i gotujemy do miekkosci,cebulke kroimy drobno ,podsmazamy na lekko zloty kolor.
Po ugotowaniu kapusty wode wylewamy pozostawiamy kapuste do calkowitego
wystygniecia.Kiedy kapusta jest zimna wyciskamy z niej wode "do ostatniej kropli"-prawie na wior :))
mozemy rowniez przepuscic kapuste przez maszynke do miesa.
Przekladamy usmazona cebulke do rondla( w razie potrzeby mozemy dolozyc tluszczu)-do cebuli dodajemy odcisnieta "na wior" kapuste dodajemy pieprz i smazymy czesto mieszajac na malym ogniu do uzyskania zlocistego koloru
Farsz zostawiamy do wystygniecia(najlepszy jest na drugi dzien:)))
Doskonale nadaje sie do:
pierogowkrokietowmakaronuMimo swej prostoty jest naprawde bardzo smaczny!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz