poniedziałek, 28 maja 2012

Wątróbka zjabłkami

Składniki

50 dag wątróbki drobiowej najlepiej z kurczaka
2 średnie, kwaśne jabłka
2 średnie cebule
mąka do obtoczenia wątróbki
sól papryka i carry
1/4 szkl.wody
1 łyżeczka jarzynki



Przygotowanie

Wątróbkę oczyścić i umyć obtoczyć w mące i krótko obsmarzyć na rozgrzanym oleju.
Wyłożyć na talerz. Na tym samym tłuszczu delikatnie podsmarzyć cebulkę i dodać pokrojone w średnią kostkę jabłka.Doprawić solą,papryką,jarzynką i carry.po ok 2 min.dodać wątróbkę,podlać 1/4 szkl.wody.Dusić ok 5min bez przykrycia.
Podawać z ryżem,ziemniakami lub pieczywem.Danie bardzo proste i szybkie ale o orginalnym smaku i zapachu. Smacznego :-)) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz