wtorek, 8 maja 2012

Piersi Tomka

Składniki

 To jest porcja dla 2-3 osób.



  Podwójny filet z piersi kurczka,  2 jaja,
  sól,
  ostra papryka lub chili (w proszku)
  sos sojowy,
  curry,
  bułka tarta,
  olej do smazenia.



Przygotowanie

Piersi oczyścic i rozkroić wzdłuż na węższe filety,takie aby nie trzeba bylo ich rozbijać tłuczkiem.Jaja rozbić do miski lub głębokiego talerza i rozrzepać.Dodać szczypte soli, łyżkę sosu sojowego , szczypte chili, pół łyżeczki curry.wymieszać .włożyć do tego piersi i odstawić na ok 30-60 minut. po tym czasie piersi wyjmowac i obtaczac w tartej bulce i smażyc na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać z ziemniaczkami ,frytkami.....jak kto lubi....oraz dowolną surówka. smacznego!

Serdecznie pozdrawiam Tomka, który sprzedał mi ten przepis

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz