wtorek, 8 maja 2012

Kaszanka po wiejsku z boczkiem

Składniki

SKŁADNIKI:
- 1 kg kaszanki
- 2-3 cebule
- 10 plasterków boczku
- przyprawy: pieprz, papryka czerwona, przyprawa delicat do mięs, czosnek granulowany



Przygotowanie

PRZYGOTOWANIE:
- rozkładamy folię aluminiową, na to układamy kaszankę (nakłuwamy widelcem) obsypujemy pokrojoną cebula obficie i dodajemy pokrojony w kostkę boczek, na koniec dodajemy przyprawy (uwaga kaszanka jest juz solona i trzeba uważać zeby nie przesolić), tak przygotowane pakieciki wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 2 godziny (lub mozna pakieciki pokładać na grill)
Takim oto daniem zaskoczyła nas ciocia wczasie ostatniej naszej wizyty w Polsce, jedlismy aż sie nam uszka trząsły gorąco polecam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz