piątek, 1 czerwca 2012

Ziemniaczki zapiekane po meksykańsku

Składniki

0,5kg mielonego mięsa2kg ziemniaków1puszka kukurydzy 200g1puszka czerwonej fasoli 200g1 cebula1 papryka czerwona2 pomidory1 mała puszka koncentratu pomidorowegosólpieprzostra, mielona papryka



Przygotowanie

Ziemniaki gotować w łupinkach przez  ok.10 min. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i paprykę. Dodać mięso i całość smażyć ok. 5min. Następnie dodać pokrojone pomidory, fasolę, kukurydzę
i koncentrat pomidorowy. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką. Ostudzone ziemniaki przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć środek. Następnie wypełnić je farszem. Ziemniaki z farszem owinąć folią aluminiową i zapiekać w piekarniku nastawionym na 180° C przez 30 min.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz