piątek, 8 czerwca 2012

Leczo grzybowe

Składniki


1 pełny durszlak ugotowanych, mieszanych leśnych grzybów


1/2 kg cebuli,


3 czerwone średnie papryki,


1 szklanka oleju,


 


zalewa:


5 łyżek octu,


5 łyżek koncentratu pomidorowego,


1 szklanka wody,


1 łyżka cukru,


1 łyżka keczupu




 


 





Przygotowanie

 Cebulę wraz z papryką kroimy, zalewamy szklanką oleju i podsmażamy aż będą miękkie.

 

Składniki na zalewę łączymy i doprowadzamy do wrzenia.

Łączymy grzyby z papryką i cebulą, wlewamy zalewę i mieszamy. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Następnie odkładamy to wszystko na 2 godziny aż się "przegryzie". Po upływie tego czasu wkładamy do słoików i pasteryzujemy 20-30 minut. Bon appetit! :)

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz