niedziela, 17 czerwca 2012

Roladki rybne z farszem grzybowym

Składniki

4 filety z pangi
5 dag.suszonych grzybów
10dag.masła
1 cebula
sól
pieprz
szklanka białego wina
2 łyżeczki suszonego estragonu
1/4 litra śmietanki kremówki
sok z cytryny



Przygotowanie

Grzyby namaczamy w letniej wodzie i odstawiamy na pół godziny.Następnie osączamy i siekamy.Cebulę kroimy w kostke.W rondlu rozgrzewamy połowę masła i podsmażamy na nim cebulę i grzyby.Przyprawiamy solą i pieprzem.Filety rozmrażamy.Na każdym układamy porcję farszu grzybowo-cebulowego.Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym,podlewamy winem i posypujemy wiórkami schłodzonego masła, suszonym estragonem,solą i pieprzem.Przykrywamy folią i wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika.Pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni.Roladki wyjmujemy.Sos mieszamy ze śmietaną , sokiem z cytryny i przyprawiamy do smaku.Roladki polewamy sosem i podajemy z gotowanymi warzywami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz