Składniki
Ciasto Kruche.
1. 2,5 szklanki mąki pszennej,( dwie i pół szkl )
2. 1,5 szkl mąki ziemniaczanej ( półtora szkl )
3. 3/4 szklanki cukru,
4. 2 jajka całe,
5. 1/2 szklanki kwaśnej śmietany,
6. 1 paczka margaryny,
7. 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
8. 2 cukier waniliowe,
Nadzienie.
1. 2 kg jabłek, cynamon.
Przygotowanie
Wykonanie.
Ciasto zagnieść i włożyć na dwie godziny do zamrażalnika, zamrozić,.można nawet z dnia na dzień zagnieść, to nie przeszkadza, ja tak robię
Nadzienie:
2 kg jabłek cynamon, ja jabłka zcieram na tarce z dużymi oczkami.i przesmażam również, można nie przesmażac tylko ciasto posypać troszkę bułką tartą i na to jabłka, dodająć pod koniec smażenia z łyżkę bułki tartej i trochę cukru to zależy jakie kto lubi słodkie.
Piec 40-50 w temperaturze 180 stopni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz