poniedziałek, 30 stycznia 2012

pikantna fasolka

Składniki

2 puszki czerwonej fasoli2 puszki białej fasoli 20 dag.wędzonego boczku2 duże pory4 łyżki ketchupupieprz,sól,cukier do smaku1 łyżka bulionu



Przygotowanie

  WYKONANIE:
 Boczek pokroić na cienkie paseczki.
 Por oczyścić i pokroić w talarki.
Białą fasolę odsączyc na sitku.
 czerwoną fasolę przepłukać wodą i odsączyć.
W dużym garnku wysmażyć na chrupko boczek(bez dodawania tłuszczu).Dodać talarki pora i chwilę smażyć.Następnie dodać obie fasole,mieszając podgrzać.
Zalać 1/2 litra wody,dodać bulion.Całość gotować na małym ogniu około 10 minut.
Przyprawić do smaku,ketchupem,cukrem,solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz