Składniki
4 plastry schabu
4 plasterki boczku wędzonego
ogórek kiszony
cebula
papryka
musztarda
listek laurowy
ziele angielskie
pieprz ziarenka
wykałaczki lub nić bawełniana
Przygotowanie
Schab dobrze rozbijamy, solimy i pieprzymy z każdej strony, odkładamy na 10 minut.
Smarujemy musztardą na to boczek, ogóreczek, paprykę i cebulkę.
Zawijamy zrazika i spinamy wykałaczkami (dla ułatwienia smażenia końcówki wykałaczek obcinamy)
Obtaczamy zraza w mące i kładziemy na rozgrzany olej. Porządnie smażymy (im lepiej mięsko wysmażone tym ciemniejszy i smaczniejszy sosik, nie przejmuj się że ci się trochę przypaliło i tak będzie smaczne;) ). Kiedy już zrazy "dojdą" podlewamy wodą, dodajemy resztę cebulki, listek, pieprz i zielę. Dusimy tak jeszcze około 10 minut
Na koniec zaaprawiamy sosik odrobinką! śmietany i mąki.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz